Ledelse og samarbejde


Her kan du læse om nogle af de organisatoriske opgaver, du kan booke mig som konsulent til.

Leder-, medarbejder- og teamudvikling

Jeg holder både kortere og længere forløb for hhv. ledere og medarbejdere. Det kan være dagseminarer, personaledage, forløb for en ledergruppe og / eller for medarbejderne.

Uanset omfang kan det f.eks. handle om:

  • At styrke samarbejde og trivsel i en ledergruppe, et team eller i en afdeling
  • At styrke både selvindsigten og den gensidige forståelse for hinanden
  • At udvikle et fælles ledelsesgrundlag
  • At udvikle et fælles værdisæt, som skal give retning for organisationen eller afdelingen
  • At få procesfacilitering til at fordybe jer i et specifikt tema, som er relevant for jer og for organisationen

Generationsledelse

Det har nok altid været sådan, at de forskellige generationer ser på hinanden med mere eller mindre milde øjne og mere eller mindre forståelse. Måske har du som leder bemærket, at de unge medarbejdere møder organisationen og ledelsen med særlige forventninger? Hvordan kan vi forene de forskellige erfaringer og holdninger på tværs af generationer i den fælles ambition om at bidrage i det organisatoriske fællesskab, med alt, hvad det indebærer? Og ikke mindst: Hvordan er du en god leder for denne generation (i al dens mangfoldighed)?

Konfliktopløsning

Når vi ser forskelligt på tingene, eller vi oplever det, der sker, forskelligt, kan det være spændende og udviklende. Men det kan lige så naturligt være svært og føre til fastlåsthed og konflikt. Når jeg arbejder med ledere og medarbejdere, der oplever konflikt, lægger jeg ikke vægt på at udrede, hvad der er op og ned, hvem der tager fejl, hvem der har ret osv. Det handler mere om at se, om vi kan skabe rum for mening og forståelse. Mennesker har altid en god grund til at handle og sige, som de gør. Og når vi oplever frustration og andre negative følelser, kan det ofte handle om, at noget vi finder vigtigt, er blevet mast eller overset.

 

Så konfliktopløsning handler i første omgang om at støtte muligheden for at få plads til at blive hørt, set og forstået, uanset på hvilken side af konflikten, den enkelte står. Det sker gennem såvel individuelle som fælles samtaler, der er rammesat og faciliteret trygt og enkelt. Derfra kan vi igen begynde at se på virkeligheden sammen, med mere ro i hjertet.

Udvikling og gennemførelse af samt opfølgning på APV

Hvis APV'en skal kunne anvendes til at understøtte god trivsel og fint fællesskab, er det ikke helt lige meget, hvordan spørgsmålene bliver stillet. Ligeledes er opfølgningen naturligvis vigtig for at sikre, at både ledere og medarbejdere får mulighed for at arbejde med de relevante temaer på en måde, der fremmer samarbejdsglæden.